Den ekle følelsen når du kommer til dyrlegen som sjokkert lytter- ser på skjermen- ser på hunden og ikke forstår  hvordan det er mulig utbryter : Du skulle ha båret denne hunden inn her med store pusteproblemer- og det eneste jeg kunne gjøre for å hjelpe var å avlive , men foran meg står en super frisk hund – men hjertet hennes høres ut som lyden av ett skjerf som blafrer ut av  bilvinduet i fart.

Livet til hunden din henger bokstaveligtalt i en tynn tråd.

 

I hjertet er det noen ”tråder” som hjelper å pumpe blodet ut den riktige veien- det er en av de som har sprukket- som ”slenger ”rund og lager vibrasjonen. Det er ingen væske i lungene og  hun har en sterk puls, mot alle odds er hun er i superform.  Dyrlegen roper på sine kollegaer – de blir like sjokkert som han– det er jo ingen normal hjertelyd her- bare ”vroom” men fremfor oss står en super frisk vakker hund.

 

For heldigvis viser ikke min kjære Cayenne noen som helst tegn på at noe er  alvorlig galt- hun  er frisk og lykkelig som alltid.  Vi går /løper sånn ca 1 mil om dagen, hun inviterer Jackson til lek og løpekonkurranse, selv om hun har blitt en voksen dame på 8 år – altså såkalt veteran så er hun i superform.

 

Hvordan eller hvorfor det har skjedd kan ingen gi oss noen forklaring på- jeg oppdaget det en kveld vi hadde lagt oss, det var en merk snodig banke lyd – det ble ikke mye søvn på meg den natten for å si det sånn, når lyden ble lokalisert -hjerte til Cayenne, når jeg kjente på det så vibrerte det i hånden min  – ville jeg våkne opp med en død hund ved siden av meg?

 

Vi har aldri noen garanti – men mange rart tanker og grusomme bilder får grobunn når en vet at noe ikke er som det skal,  en blir kvalm av angsten som snurper seg sammen – hjertet er tross alt det viktigste organet for å leve… 

når vil hun stupe – når er det over – vil hun lide?

Dyrlegen var tydelig på at når den andre ryker- så vil det gå fort- hun vil ikke lide.

Det er jeg som blir stående der med en død hund.   

Angsten må overvinnes- for det er eneste jeg kan gjøre er å sørge for at  hun få den livskvaliteten hun fortjener, kan selvsagt holde henne i ro – gå korte turer, ikke la henne leke med Jackson- men er det noe liv da?

Ikke for Dronningen min

LENGE LEVE DRONNINGEN