Joey- sølvgutten som ble til gull

Min kjære vakre Joey har bursdag i dag, 13 år er det siden jeg satt på kjøkkenet og så du ble født, 13 år siden jeg holdt deg i mine hender for første gang- blå som sølv- søt som sukker. Det har vært 13 ubeskrivelig fantastiske år. Det er neimen ikke lett å beskrive han med få ord-kan bruke alle superlativene jeg kjenner til, for de passer alle som en. Tørr påstå at jeg er verdens heldigste som har fått delt alle disse årene med han og jeg virkelig håper det blir mange til.

Han er litt sånn ONE OF A KIND

Stødig og vakker en super snill hund jeg alltid har kunnet stole på, være seg med valper, andre hunder eller barn, aldri slåss eller vært sint på noe- det er så mye klokskap i denne hunden,  han vet om en hund er sur eller ei- de sure skygger han unna.. Livet er for kort til å kaste det bort med på krangling er Joey´s filosofi. Han er en strålende rollemodell for valpebølle Jackson.

Nå på sine voksne dager har han blitt litt mer sær-  har sine bestemte meninger om hvordan ting og tang skal være- men han er vel gammel nok nå, til å bestemme litt selv ihvertfall 😉

På strak arm har han taklet alle mine krumspring og påfunn, gladelig vært med på alt, overgangen fra å bo på landet i eget hus hvor  turer kun var i skogen, til bylivet i en leilighet og livet som byhund deriblant å kjøre buss, gå på café ja alt som hører bylivet til var ikke noe problem. Så lenge Joey får være med så er han happy.

Noe av det beste han vet er

 • Sjokolade
 • Smågodt
 • Ligge under dynen
 • Kjøre bil
 • Turer i skogen

Joey har vært en sånn allround drømme type hund- det er veldig gøy å kunne delta på mange forskjellige arenaer med en og sammen hund- , ikke bare deltatt for å være listefyll, neida her har det  være premiering og topp plasseringer .

Det beviser hans meritt lister, at vi ikke har prøvd oss på mer, er min skyld  ikke på Joey. Han har gitt alt han – alltid.


Så mange minner- så mye glede:

 • Norsk utstillings champion
 • 1 Svensk  CACIL (Internasjonal lurecoursing cert)
 • 1 Norsk R-Cacil -så nært int.LC tittel
 • BEST IN SHOW brukshund
 • 5 beste hanne på den store whippet spesialen i Sverige
 • Topp 4 LC whippet
 • Topp 6 årets LC mynde

Joey har også vært min datter Chanett´s «wingman» i hennes juniorhandler karriere- sammen har de vunnet utallige konkurranser. Gladelig har han også stilt opp for andre juniorhandlere som har hatt behov for en hund de viste ville sikre dem plass til NM finalen og pallplasseringer i  konkurranser.

Chanett og Joey på pallen i juniorhandling

Ingen skader- ingen sykdom. Veterinær besøkende på disse 13 årene har kun vært for vaksine.

Som du skjønner har det vært minnerike herlige år-så mye opplevelser- så mye kjærlighet.

Det er nesten litt sånn vemodig å tenke på det- for jeg vet jo at det ikke blir 13 nye..men jeg nyter hver kveld jeg legger meg til ferdig oppvarmet dyne, hver dag han glad og frisk er med oss på 2- 3 timers tur. Fortsatt virker han som GPS når jeg tar oss på ville veier i skogen.

Nyter hver dag vi får sammen, og håper det blir veldig mange fler ❤️


whippet på lurecoursing

Joey strekker ut på lure coursing banen

det sies at hunder må ut i allslags vær- ikke mynder

Ønsker du å lese mer? Klikk her for en oversikt